jueves, 26 de marzo de 2020

FORMACIÓ PROFESSIONAL BÀSICA

La Formació Professional Bàsica té una triple finalitat:

1. Aconseguir unes competències professionals un títol de formació professional de nivell 1 (Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals) , és a dir, que els alumnes aprenguen una professió.

2. Refermar la seua maduresa personal i el seu nivell d'ocupabilitat que els permeta estar millor preparats/des per a incorporar-se al món laboral.
3. Completar la formació bàsica per a possibilitar l'accés als cicles formatius de grau mitjà.

Qui pot cursar aquest cicle?


Podran accedir a aquests ensenyaments els alumnes i les alumnes que complisquen ​simultàniament els següents requisits:


A) Tindre compliments ​quinze anys, o complir-los durant l'any natural en curs, i no superar els dèsset​ anys d'edat en el moment de l'accés ni durant l'any natural en curs.

B) Haver cursat el primer cicle d'Educació Secundària Obligatòria (1r, 2n i 3r ESO) o, excepcionalment, haver cursat el ​segon​ curs d'Educació Secundària Obligatòria.

C) Haver sigut ​proposat per l'equip docent als pares, mares o tutors legals per a la incorporació a un cicle de Formació Professional Bàsica.

D) Tinga un ​comportament adequat en les classes i mostre ​interés, motivació, ganes de treballar i aprendre, amb ​expectatives d'obtenir el títol de FPB.


E) No presente faltes d’assistència​.

Quina duració tenen aquests cicles?


Els Cicles de FPB tenen una duració de 2.000 hores, equivalents a dos cursos, on també hi ha formació en centres de treball.


Després del Cicle de FPB, què puc fer?


Les teues opcions són diverses:

  • Pots cursar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà ja que superant el Cicle de FPB tens accés directe.
  • Pots incorporar-te al món laboral. Segons l'article 17, apartat 5, del Reial Decret 127/2014, de 28 de febrer, pel qual es regulen aspectes específics de la Formació Professional Bàsica: El títol professional bàsic tindrà els mateixos efectes laborals que el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria per a l'accés a ocupacions públiques i privats.
Quina oferta de Cicles de FPB hi ha en la Comunitat Valenciana?

Els Cicles de FPB s'organitzen en 18 famílies professionals, en cada família diferents cicles de Formació Professional Bàsica. 
Consulta en la pàgina de Conselleria totes famílies i els cicles que hi ha:

CICLES FORMACIÓ PROFESSIONAL BÀSICA


Les dates de sol·licitud de places i de matrícula encara no han estat publicades.  Ja us informarem de qualsevol novetat.





No hay comentarios: