viernes, 27 de marzo de 2020

PROVES D'ACCÈS A CICLES FORMATIUS CURS 2019-2020




PROVA D'ACCÈS CICLES FORMATIUS GRAU MITJÀ

Pots accedir a un cicle formatiu de grau mitjà si tens els requisits d'accés (graduat en l'ESO o equivalent) o, si no és així, mitjançant la realització d'una prova d'accés.  Hauràs de tindre complits 17 anys o complir-los fins al dia 31 de desembre de l'any en curs (és a dir, 2020).
En aquesta prova, hauràs d'acreditar que posseeixes els coneixements i habilitats suficients per a cursar amb aprofitament aquests ensenyaments.

Preparar-te per a la prova no és incompatible de cursar 4rt de l'ESO, és més, els continguts de la prova són els que dónes en classe. A més, si aproves 4rt, al juny o juliol i vols cursar un cicle entraràs per la quota d'accés directe. Tindre aprovada la prova d'accés a cicle pot ser una alternativa més.

Com està estructurada la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà?
Aquesta prova serà comuna a tots els cicles formatius de grau mitjà i s'estructurarà en tres parts:
  • 1. Part Lingüística: versarà sobre coneixements de Llengua i literatura (castellana o valenciana), Llengua estrangera (anglés). Constarà de dos apartats:
    a1) Llengua i literatura (castellana o valenciana, a triar)
    a2) Anglés. 
  • 2. Part Social: versarà sobre coneixements de Ciències Socials, Geografia i Història
  • 3. Part científica-matemàtica-tècnica,versarà sobre coneixements de Matemàtiques, Ciències Naturals i tractament de la informació i competència digital. Constarà de tres apartats:
    b1) Matemàtiques
    b2) Ciències Naturals
    b3) Tractament de la informació i competència digital. 

Clic en la imatge i trobareu models de proves d'accés que s'han realitzat altres anys:



Es pot sol·licitar exempcions d'alguns apartats de la prova, per a informar-te, pregunta al Departament d'Orientació del Centre.
 
PROVA D'ACCÈS CICLES FORMATIUS GRAU SUPERIOR

Pots accedir a un cicle formatiu de grau superior si tens els requisits d'accés (títol de Batxillerat, o altres) o, si no és així, mitjançant la realització d'una prova d'accés.  Hauràs de tindre complits 19 anys o complir-los fins al dia 31 de desembre de l'any en curs (és a dir, 2020).
En aquesta prova, hauràs d'acreditar la madures en relación amb els objectius del Batxillerat.

Com està estructurada la prova d'accés a cicles formatius de grau superior?


Constarà de dos parts:
 
  • 1. La part comuna, igual en tots els cicles formatius de grau superior, constarà de quatre apartats: 
    • A1)Llengua i Literatura (Castellà o Valencià, a triar)
    • A2) Llengua Estrangera (Anglés)
    • A3) Matemàtiques
    • A4) Tractament de la informació i competència digital Model d'examen

  • 2. La part específica presentarà tres opcions, segons el cicle a què es vulga accedir, i en cada una la persona candidata triarà dos de les tres matèries que la formen: 
    • Opció A. Humanitats i Ciències Socials: les matèries de la qual seran Història, Economia i Geografia. Per a l'accés a les famílies professionals d'Administració i Gestió; Comerç i Màrqueting; Hostaleria i Turisme, i Serveis Socioculturals i a la Comunitat.
    • Opció B. Tecnologia: les matèries de la qual seran Dibuix Tècnic, Tecnologia Industrial i Física i Química. Per a l'accés a les famílies professionals d'Arts Gràfiques; Arts i Artesanies; Edificació i Obra Civil; Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Fabricació Mecànica; Imatge i So; Indústries Extractives; Informàtica i Comunicacions; Instal·lació i Manteniment; Fusta, Moble i Suro; Marítimopesquera (excepte Producció Aqüícola); Tèxtil, Confecció i Pell; Transport i Manteniment de Vehicles, i Vidre i Ceràmica.
    • Opció C. Ciències: les matèries de la qual seran Física, Biologia i Ciències de la Terra i Química. Per a l'accés a les famílies professionals d'Activitats Físiques i Esportives; Agrària; Imatge Personal; Indústries Alimentàries; Marítimopesquera (únicament Producció Aqüícola); Química; Sanitat, i Seguretat i Medi Ambient.

Clic en la imatge i trobareu models de proves d'accés que s'han realitzat altres anys:











A hores d'ara, NO HA EIXIT cap convocatòria referent a les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i grau superior.  En saber alguna novetat, us informarem.  Estigueu atents als canals d'informació on-line.          


PUBLICACIÓ DE CONSELLERIA A 27/03/2020

Amb l’objectiu d’unificar, en la mesura que siga possible, la realització d’aquestes proves en totes les comunitats autònomes s’acorda ajorna-les. En principi, s’apunta la possibilitat de celebrar-les entre el mes de juny i la primera quinzena de juliol, per a permetre que els processos de matrícula es duguen a terme en el moment adequat. 

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport comunicarà amb el temps necessari les dates de realització de les proves.


No hay comentarios: